top of page
fototinka.jpg

Workshops, lezingen en Tuinfulness

Door Natuurlijk zelf doen!

primula veris.jpg

Beste glinstertuinbezoekers.

Mijn naam is Tinka van Egten, ben 61 jaar, gehuwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ik werkte decennia lang in de financiële wereld als fiscalist en verliet deze in 2015 voor een fulltime studie Humanistiek. Toen ik via een Bushcraftcursus in 2018 in aanraking kwam met wildpluk en (over) leven in de natuur was dit een levensveranderende ervaring, al wist ik dat toen nog niet. Als tegenhanger voor ‘het thuisgebonden’ lees- en (pc)schermwerk tijdens mijn afstudeerscriptie (2021) werd ik vrijwilliger in een kruidentuin (aug 2020). Dit resulteerde in een tweemaandelijks verblijf in de ecologische leefgemeenschap ‘Ecolonie’ in Hennezel (Fr.) (2022). In  september 2022 volgde mijn aanmelding bij de Herboristenopleiding.

De jaren vanaf 2021 waren turbulent met veel overlijdens en ziekte in de familie. In deze jaren heb ik veel comfort, troost en verwondering ervaren in de plantenwereld en overheersen voornamelijk dankbaarheid en vertrouwen. Dit jaar start ik met het in praktijk brengen van deze opgedane kennis en levenservaring, dankbaar voor de mogelijkheid die de Glinstertuin mij biedt.

Naast coaching, groepsbegeleiding en rituelentraining tijdens de opleiding Humanistiek heb ik Yoga en outdoorcoaching gevolgd bij Annemiek Latour, Zen- en Tibetaanse meditatie cursussen gevolgd in Arnhem en de 8-weekse Mindfulnesstraining bij Eline Snel gedaan. Het aanbieden van workshops, lezingen en tuinfulness is ook voor mij een ontdekkingsreis die ik graag met jullie aanga. Ondertussen blijf ik mij verdiepen in de planten-, kruiden en mensenwereld.  

 Ik hoop en wens dat ook bij jou interesse en verwondering voor de natuurlijke wereld mag ontstaan die je energie en vertrouwen geeft. Liefde en respect voor de natuur geven mij een voldoening en compleetheid die mij laat weten waar ik voor sta en welke keuzes ik daarbij wil maken. Door dit “weten”, vertrouw ik daarop en ben ik niet afhankelijk van de mening van anderen. De natuur bevestigt mij. Ik gun jou dat ook van harte. 

bottom of page